Skip to content
Enkel testing hjemme
Anerkjent laboratorium
Få svar på nett
Hjemmetest, blodprøve fra Bodymarkers. FOTO

En dråpe blod har viktig informasjon

Bodymarkers AS tilbyr måling av vitamin D og HbA1c fra en bloddråpe på et filterpapir. Prøvene kan tas hjemme eller hvor som helst. Utstyr og instruks kommer i en konvolutt som bestilles via bodymarkers.com. Test Kit sendes via vanlig post og analysene gjøres i laboratoriet Vitas AS i Forskningsparken. Laboratoriet har 30 års erfaring i måling av meget små biologiske prøver. Prøvesvaret med tolkning av svaret får du her – og er tilgjengelig via en kode som gjør at svaret kun er tilgjengelig for den som har tatt prøven. Enkel bestilling av Test Kit og enkel prøvetaking uten reise og bestilling av tid hos et legekontor, raske og tolkede svar, gjør at du kan ta ansvar for egen helse på en helt annen måte enn ved vanlig bruk av helsetjenesten.

Theranos Inc

Ligner ikke dette på noe som dreier seg om en bio-tek skandale i våre dager knyttet til selskapet Theranos Inc? Navnet Theranos henspiller kombinasjonen av «therapy» og «diagnosis» og representerer en av de mest spektakulære svindelsaker i nyere tid med ung karismatisk kvinne, «science fiction,» mange kjendiser, enorme økonomiske verdier, helse og romantikk som ingredienser.

Ville revolusjonere laboratoriearbeid

I 2003 startet 19 år gamle Elizabeth Holmes selskapet som skulle revolusjonere analyser av meget små blodmengder. Hun hadde ingen formell utdannelse etter videregående skole, men hevdet at Theranos hadde utviklet utstyr (lab-on-a-chip) til å gjøre raske, automatiserte, billige og nøyaktige blodanalyser. Dette ville revolusjonere laboratoriearbeid og bety enormt mye i medisinsk diagnostikk.

Elizabeth Holmes hentet mer enn 7 milliarder kroner i aksjekapital fra en rekke fremtredende familier i USA. Theranos ble i 2013/14 verdsatt til over 90 milliarder kroner på det høyeste. Hun rekrutterte mange kjendiser som støttespillere og hadde et styre med blant andre tidligere utenriksministre George Shultz og Henry Kissinger, tidligere forsvarsministre William Perry og Jim Norman Mattis, tidligere senatorer Sam Nunn og Bill Frist og de høyprofilerte forretningsmennene Richard M. Kovacevich og Riley P. Bechtel.

Stor oppmerksomhet

Elizabeth Holmes fikk enormt med oppmerksomhet fra media og ble i 2014/15 omtalt med store oppslag. Blant annet i Fortune, Forbes, Times, New York Times Style Magazine og Inc. Det økonomiske tidsskriftet Forbes utnevnte henne til den yngste og rikeste «self-made» kvinnelige milliardær i 2015. Hun gjorde også avtaler med Safeway (en av USAs store supermarkedkjeder) og Walgreens (en av de store amerikanske apotekkjedene) om å gjøre blodanalyser på stedet med sitt eget-konstruerte laboratorieutstyr. I tillegg hadde angivelig Theranos avtaler med de store farmasøytiske selskapene GlaxoSmithKline og Pfizer om analyser i forbindelse med utprøving av legemidler, de hadde en rekke patenter registrert på sin angivelige unike teknologi. Det hører også med til historien at Elizabeth Holmes hadde et forhold til sin 20 år eldre «Company President» Ramesh «Sunny» Balwani, hvor det etter hvert utviklet seg betydelige gnisninger som kom til syne i den etterfølgende rettssaken (se nedenfor).