Skip to content
Enkel testing hjemme
Anerkjent laboratorium
Få svar på nett

3 grunner til å stikke seg i fingeren

Det er mye informasjon man kan få ut av en liten bloddråpe med moderne analysemetoder i god tid før du blir syk. Stoffene som måles kalles biomarkører (bio = liv og markør = merkelapp).

3 grunner til å bruke Bodymarkers Test Kit

1. Du vil vite

Det kan være smerte, uforklarlig vekttap/vektøkning, tretthet, tidligere sykdom, arvelig disposisjon eller interesse for å finne ut noe nytt om faktorer som vi vet betyr noe for din helse. Det er viktig å måle biomarkører som sier hvilken tilstand som foreligger og eventuelt starte forebygging eller behandling raskt.

2. Du har en enkel og tilgjengelig metode

Bodymarkers kan levere meget lettvinte kit for å ta blodprøver ved fingerprikking. Du får tilsendt kitet i posten, leser den enkle bruksanvisningen eller ser videoen som forklarer alt. Du tar din egen prøve, legger den i en konvolutt, sender den i posten til det profesjonelle analyselaboratoriet, Vitas i Forskningsparken i Oslo. Der gjøres analysen med avanserte og moderne metoder.

product-image

Vitamin D Test Kit

Mangel kan gi tretthet, smerter i muskler og ledd, svekke beinvev og muskulatur i kroppen, samt føre til økt risiko for benskjørhet. Hvordan er nivået ditt?

NOK 599,- Kjøp
product-image

Blood Sugar Test Kit

Visste du at over 14.000 personer i Norge får diabetes type 2 hver år? Måling av HbA1c er et viktig verktøy for diagnostisering, utredning og behandling av diabetes.

NOK 599,- Kjøp

3. Du ønsker å bedre helsen din

Dine personlige analysesvar legges på Bodymarkers hjemmeside sammen med tolkning av resultatet, og konkrete råd om hva du kan gjøre for å forbedre helsen din. I tillegg får du tilgang på oppdatert kunnskap om det aktuelle tema i forbindelse med dine blodverdier. Det betyr at du kan bedre kosthold, fysisk aktivitet, eventuelt redusere røyking eller alkoholinntak. Ved måling av vitamin D (biomarkøren som måles i blodet er 25OHvitD) får du kunnskap om din vitamin D status. Svært mange har lave verdier og kan oppnå normale verdier ved å spise mer fet fisk eller ta tilskudd.

Avdekker blodprøven verdier utenfor referanseområdet, vil justering av inntaket være nødvendig med etterfølgende prøve for å se om du har respondert på anbefalingene. Alt dette kan gjøres med Bodymarkers test kit og analysesvar på nettsiden.

Hva er en biomarkør?

  • Bio betyr liv; markør er merkelapp. En biomarkør er en merkelapp som kan måles og fortelle noe om helsen din
  • Biomarkører finnes i vev og vevsvæsker som blod, spytt, tårevæske, urin og avføring
  • Det finnes hundrevis av biomarkører for næringsstoffer, giftstoffer, rusmidler, stoffskifteprodukter og signalstoffer som kroppen lager
  • Bodymarkers starter med biomarkører for vitamin D status og nivået av glukose i blodet. Disse markørene gir ofte utslag lenge før man blir syk og sier mye om hva som skal til for å forebygge sykdom
  • CA Drevon (medisinsk ansvarlig) har de siste årene lett etter en eller flere biomarkører for fysisk aktivitet. Det ville være meget viktig å få en slik markør fordi da vil vi kunne få mye mer nøyaktige tall på hva fysisk aktivitet betyr for å forebygge ulike sykdommer