Skip to content
Enkel testing hjemme
Anerkjent laboratorium
Få svar på nett

Vitamin D

Visste du at minst hver tredje nordmann har for lavt nivå av D-vitamin? Med Vitamin D Test Kit kan du enkelt ta blodprøve selv hjemme og finne ut mer om vitaminnivået ditt. Testen analyseres av det anerkjente laboratoriet, Vitas.

Sjekk om du bør ta testen
image

Hvorfor er vitamin D viktig?

Vitamin D har mange viktige oppgaver og er avgjørende for kroppens velvære. Vitaminet dannes i huden når kroppen eksponeres for sollys, eller absorberes i tarmen fra noen få matvarer. Men i Norge får vi ofte for lite sollys til å produsere nok selv. Derfor er det essensielt å få i seg matvarer rike på Vitamin D eller kosttilskudd med D-vitamin.

image

Dette skjer med kroppen når du mangler vitamin D

Når kroppen lider av Vitamin D-mangel, kan det føre til en rekke helsemessige utfordringer. Mangel kan gi tretthet, smerter i muskler og ledd, svekke beinvev og muskulatur i kroppen, samt føre til økt risiko for benskjørhet. 

Har du mangel på det livsnødvendige vitaminet?

product-image

Mangel kan gi tretthet, smerter i muskler og ledd, svekke beinvev og muskulatur i kroppen, samt føre til økt risiko for benskjørhet. Hvordan er nivået ditt?

NOK 599,- Kjøp
product-image

“Testen viste at jeg hadde et lavt nivå av vitamin D, selv om jeg har tatt multivitamin regelmessig fra et kjent merke. Jeg har nå fått mange gode anbefalinger om hva jeg kan gjøre for å øke opptaket av D-vitamin.”
Christina (31)

Slik fungerer Bodymarkers

image

Et lite stikk i fingeren

Du mottar alt nødvendig utstyr for prøvetaking kalt DBS, dried blood spot, i posten. En dråpe blod fra et stikk i fingeren er nok. Prøven returneres i posten og sendes til Vitas laboratorium i Oslo for analyse.

image

Få resultatet på nett

Du får en test-ID som bare du kjenner. Denne koden benytter du til å logge inn på bodymarkers.com for å lese av ditt prøvesvar og for personlig anbefalinger om hva du bør foreta deg videre.

Finn tiltak basert på ditt prøvesvar

 

 

Vitamin D-mangel? Få vitaminer direkte i postkassen

product-image

Vitamin D3 - 20 µg

Prøv vårt veganske Vitamin D3 kosttilskudd, 20 mikrogram. Produktet bidrar blant annet til å opprettholde normal muskelfunksjon og immunsystemets normale funksjon.

NOK 139,- Kjøp
product-image

Vitamin D3 - 40 µg

Prøv vårt veganske Vitamin D3 kosttilskudd, 40 mikrogram. Produktet bidrar blant annet til å opprettholde normal muskelfunksjon og immunsystemets normale funksjon.

NOK 149,- Kjøp
product-image

Vitamin D3 spray 40µg

Dekk ditt daglige behov for vitamin D3 enkelt.

NOK 149,- Kjøp
product-image

Vitamin D3 spray 10µg

Vitamin D3 spray fra Bodymarkers er en rask og enkel måte å få dekket ditt daglige behov for vitamin D3.

NOK 129,- Kjøp
image

Hvorfor bør du teste D-vitamin-nivået ditt?

Vitamin D er et livsviktig stoff i kroppen fordi det virker på mange celletyper og vev. Det fettløselige vitaminet er avgjørende for en rekke kroppsfunksjoner, inkludert beinhelse, immunsystemet og kalsiumabsorpsjon. Det hjelper også med å opprettholde sunn muskel- og nervesfunksjon.

Les mer

FAQ

Vitamin D er et livsnødvendig næringsstoff som spiller en viktig rolle i mange av kroppens funksjoner. Det bidrar blant annet til bedre opptak av kalsium fra tarmen, mineralisering av nydannet beinvev og er også involvert i å regulere innholdet av fosfor og kalsium som finnes i blodet. Kalsium er en viktig byggestein i skjelettet – og uten nok D-vitamin som bidrar til kalsiumopptak, kan du risikere å utvikle beinskjørhet senere i livet. Flere studier viser også at vitaminet bidrar til å opprettholde kroppens immunforsvar mot virus, bakterier og andre mikroorganismer.

 

Les mer: Hva er egentlig vitamin D?.

D-vitaminmangel er den vanligste mangelen verden over og er underdiagnostisert. Spesielt på høst og vinter tid, vil ikke eksponering av sol være nok for lagrene våre. Det må tilføres via kostholdet eller tilskudd. Det kan være vanskelig å vite hvor mye din kropp trenger, derfor kan det være lurt å teste seg for å vite hva som er nok for deg.

Vitamin D bidrar til mange viktige faktorer i kroppen, som opptak av kalsium og fosfor. Dette bidrar til vedlikehold av skjelettet og god tannhelse. I tillegg bidrar vitaminet til å opprettholde immunforsvaret og er en viktig bidragsyter i celledelingsprossen.

Les mer: Hvorfor bør jeg teste vitamin D-nivået mitt?

Anbefalt daglig inntak er på 10-20 ug, men dette kan justeres ved måling av 25OHvitD i blodet. Man tilstreber et nivå i blodet på minst 50 nmol/L (20 ng/mL) med en variasjon opp til 125 nmol/L (50 ng/mL), som betraktes som øvre normalområdet.

Les mer: Inntak og anbefalinger for vitamin D

image
image
image
image
image