Skip to content
Fri frakt i desember!
2-4 dager
Betal med Vipps

Vitamin D

Et livsnødvendig vitamin som spiller en viktig rolle i mange av kroppens funksjoner. Ta vår helsequiz for å bevisstgjøre deg om hva du kan gjøre for å opprettholde dine vitamin D - nivåer. Prøv også Bodymarkers Vitamin D Test Kit.

Ta helsequiz

Vitamin D og infeksjoner

Vitamin D er ett av de viktigste vitaminene og dannes i huden når kroppen eksponeres for sollys, eller absorberes i tarmen fra noen få matvarer som torskelever, fet fisk i alle varianter og egg. Det er imidlertid for lite sollys til at kroppens produksjon av D-vitamin er tilstrekkelig. Derfor er inntak av matvarer som inneholder vitamin D eller kosttilskudd med D-vitamin viktig, spesielt i vinterhalvåret. Lave nivåer av vitamin D kan påvirke beinvev, immunrespons, cellevekst og til og med hjernen.

 

<?php echo get_sub_field('quote_name') ?>

Livsnødvendig vitamin

“Immunsystemet trenger tilførsel av energi, mineraler og vitaminer for at det skal fungere normalt. Vitamin D er ett av de livsnødvendige næringsstoffene vi trenger for at forsvaret mot infeksjoner skal fungere best mulig.”
– C.A Drevon
image

Hvorfor bør du teste D-vitamin-nivået ditt?

Vitamin D er et livsviktig stoff i kroppen fordi det virker på mange celletyper og vev

Les mer
product-image

For mye eller for lite vitamin D? Med Bodymarkers hjemmetest kan du enkelt sjekke vitamin D-nivået i blodet ditt.

NOK 599,- Kjøp
product-image

FAQ

Vitamin D er et livsnødvendig næringsstoff som spiller en viktig rolle i mange av kroppens funksjoner. Det bidrar blant annet til bedre opptak av kalsium fra tarmen, mineralisering av nydannet beinvev og er også involvert i å regulere innholdet av fosfor og kalsium som finnes i blodet. Kalsium er en viktig byggestein i skjelettet – og uten nok vitamin D som bidrar til kalsiumopptak, kan du risikere å utvikle beinskjørhet senere i livet. Flere studier viser også at vitamin D bidrar til å opprettholde kroppens immunforsvar mot virus, bakterier og andre mikroorganismer.

 

Les mer: Hva er egentlig vitamin D?.

Vitamin D-mangel er den vanligste vitaminmangel verden over og er underdiagnostisert. Spesielt på høst og vinter tid, vil ikke eksponering av sol være nok for lagrene våre. Det må tilføres via kostholdet eller tilskudd. Det kan være vanskelig å vite hvor mye din kropp trenger, derfor kan det være lurt å teste seg for å vite hva som er nok for deg.

Vitamin D bidrar til mange viktige faktorer i kroppen, som opptak av kalsium og fosfor. Dette bidrar til vedlikehold av skjelettet og god tannhelse. I tillegg bidrar vitamin d til å opprettholde immunforsvaret og er en viktig bidragsyter i celledelingsprossen. Vitamin D er viktig for å holde seg frisk.

Les mer: Hvorfor bør jeg teste vitamin D-nivået mitt?

Anbefalt daglig inntak er på 10-20 ug, men dette kan justeres ved måling av 25OHvitD i blodet. Man tilstreber et nivå i blodet på minst 50 nmol/L (20 ng/mL) med en variasjon opp til 125 nmol/L (50 ng/mL), som betraktes som øvre normalområdet.

Les mer: Inntak og anbefalinger for vitamin D

image image image image image